Tjek din synsrapport

Her kan du skrive om alt muligt som ikke passer i de andre forum.
Du kan altid skrive her hvis du er i tvivl om hvor du skal skrive.
Brugeravatar
johnlaursen178
1. Rang
1. Rang
Indlæg: 1
Tilmeldt: 12. oktober 2018 10:11

Tjek din synsrapport

Ulæst indlæg af johnlaursen178 » 12. oktober 2018 10:16

ATTENTION :!:

Husk altid at tjekke din synsrapport før du køber en ny eller brugt bil. Blev snydt af en privat sælger for en måned siden og derfor bliver jeg nødt til at advare jer alle sammen.

At tjekke synsrapport på en ønsket bil er så vigtigt, da du på den måde sikrer dig at din kommende bil ikke har nogen fejl eller mangler.

Tjek synsrapporten og blive godkendt første gang!

Brugeravatar
scootergrisen
15. Rang
15. Rang
Indlæg: 7441
Tilmeldt: 11. april 2010 11:30
Scootere: Kymco Super 8 4T 50 cm³
Geografisk sted: Sjælland
Kontakt:

Re: Tjek din synsrapport

Ulæst indlæg af scootergrisen » 12. oktober 2018 17:38

Hvordan blev du snydt?

Brugeravatar
GYS
7. Rang
7. Rang
Indlæg: 176
Tilmeldt: 20. september 2012 00:25
Scootere: Kymco Super 8
Yamasaki YM50-GYS

Re: Tjek din synsrapport

Ulæst indlæg af GYS » 12. oktober 2018 23:39

Køber du brugt bil, så er det en god idé, at aftale med sælgeren, at I kører ind i en synshal, og at du så betaler for en tilstandsattest - så får du bilen at se fra bunden sammen med synsmanden, før du køber den.

Er sælger ikke interesseret - så er han spild af tid. I forhold til det som gamle biler koster, så kan man godt kræve at man tager en tur i synshallen.

Er man i synshallen, så kan du også få dem til at klare ejerskifte.

Der er mange syn der ikke er særligt grundige. En tilstandsattest er mere grundig, og du får også bilen at se fra bunden.

Ønsker du efter tilstandsattesten ikke at købe bilen, så har den kostet 500 kr. men du har ikke brugt mange tusind på noget forkert. Og synsattesten - den kan du jo altid give til sælgeren.

Derudover er en god idé at være opmærksom på, om årgangen af bilen, er en af de ældste årgange som sælges brugt, for den pågældende model. For så kunne det tyde på, at bilen får masser af reparationer, når den når denne årgang. Nogle biler, er lavet af materialer, som er "programmeret" til at gå i stykker på et bestemt synspunkt. Det er ikke kun rust. En bil kan godt gå igennem syn, have meget lidt rust, og se flot ud - men alligevel være en gyser, fordi at det går noget i stykker hele tiden. Levetiden for de dele den er lavet af er "udløbet".

Alt i alt, kan sjældent betale sig at købe brugt bil. En ny bil koster ca. 1000 kr. om måneden til banken, ved afbetaling over 8-10 år. Og der er service og vedligeholdelse på i perioden, så vidt jeg husker med i prisen. En ældre bil kommer nemt til at koste mere, når der både tages højde for afskrivning og reparationer. Og for en ny bil, kan du stadigt sælge den til halv pris, når lånet er tilbagebetalt.

Derudover er ganske vigtigt, at tjekke synsrapporten på nettet først, inden man bruger tid på en bil. Det er ikke ualmindeligt, at der skrives nysynet, og så er det 6 mdr. gammel. Eller, at den er godkendt med anmærkninger som skal laves - og disse ikke er lavet. Hvis der er anmærkninger på, og der ikke kræves omsyn, så skrives ofte den er nysynet.

Besvar